Friday, March 15, 2019

Περί επιγόνων

Ο Νίκος Πλουμπίδης υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ. Ως την τελευταία του πνοή ήταν κομμουνιστής.
Ο Μάνος Λοϊζος ήταν ΚΚΕ ως το θάνατό του.
Τα παιδιά τους είναι ανεξάρτητες προσωπικότητες. Κι ο δρόμος που ακολούθησαν ως τώρα ή θα ακολουθήσουν στο μέλλον είναι δικό τους δικαίωμα και δική τους επιλογή. Κανένας δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να τους επικρίνει επειδή δεν έγιναν αντίγραφο των γονιών τους ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή αν
διαφωνεί με τις πολιτικές τους επιλογές.
Όποιος είναι γονιός γνωρίζει πολύ καλά ότι το χειρότερο που μπορεί να κάνει στο παιδί του είναι να επιχειρήσει να το μετατρέψει σε αντίγραφό του. Να του στερήσει δηλαδή τη δυνατότητα να αποκτήσει μια δική του ανεξάρτητη προσωπικότητα και πορεία.
Οι επίγονοι έχουν το απόλυτο δικαίωμα να διαθέσουν τους εαυτούς τους όπως νομίζουν. Κρίνονται μόνο για τις δικές τους πράξεις. Όχι για τις πράξεις των προγόνων τους και την καταγωγή τους.
Έχουν όμως και μία υποχρέωση. Να σεβαστούν την ιστορία των γονιών τους και να μην επιχειρήσουν να την αλλάξουν στο ελάχιστο για να στηρίξουν τις δικές τους επιλογές. Αν το επιχειρήσουν είναι καταδικαστέοι. Μόνο γι' αυτό. Για τίποτε άλλο.
- από το fb του Γιώργου Πετρόπουλου

***
«Σε αυτές τις εκλογές κρίνομαι για αυτά που έχω κάνει εγώ, για την δική μου πορεία κρίνομαι. Οπωσδήποτε φέρω το όνομα του πατέρα μου, αλλά δεν κρίνομαι για την δική του πορεία», είπε ο υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και καθηγητής ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ Δημήτρης Πλουμπίδης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο.

***
Η Μυρσίνη Λοΐζου ήταν ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις ευρωεκλογές. Μοναχοκόρη του συνθέτη Μάνου Λοΐζου και της συγγραφέως Μάρως Λήμνου, η Μυρσίνη Λοΐζου είναι γραφίστρια και διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

No comments:

Post a Comment