Monday, March 18, 2019

Πρώτο κουδούνι στον εισαγγελέα...

Αυτεπάγγελτη επέμβαση λόγω της συνεχιζόμενης απουσίας μαθητών από το σχολείο Άνω Βαθέος Σάμου ως αντίδραση στη φοίτηση προσφυγών.
Τα αναλυτικά στοιχεία για την πολυήμερη απουσία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ανω Βαθέος Σάμου αναμένει σήμερα ο εισαγγελέας Σάμου από τον διευθυντή του σχολείου, ενώ έχει καλέσει στο..
γραφείο του και εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις και να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες για την αποχή διαρκείας που κήρυξε ο σύλλογος, αντιδρώντας στη φοίτηση προσφύγων μαθητών στο σχολείο. Η φοίτηση των παιδιών αποτελεί υποχρέωση των γονιών, ενώ σε περίπτωση απουσίας πρέπει να συντρέχουν ικανοί λόγοι, όπως προβλέπονται στον σχολικό κανονισμό.
Τέτοιοι λόγοι δεν μπορεί φυσικά να είναι ο υποκειμενικός και αβάσιμος φόβος ότι δήθεν συνιστούν «άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία του νησιού» οι πρόσφυγες μαθητές, ούτε βέβαια οι απόψεις των γονιών για ζητήματα άσχετα με τη λειτουργία του σχολείου, όπως είναι η προσφυγική πολιτική, η ύπαρξη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο νησί και οι πράγματι απελπιστικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.
Ο εισαγγελέας έχει επίσης καλέσει τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και τους διευθυντές και των άλλων σχολείων, στα οποία έχει προκηρυχθεί αποχή με αίτημα να μην επιτραπεί η φοίτηση προσφύγων στα σχολεία.
Η παρέμβαση του εισαγγελέα γίνεται ύστερα από ενημέρωση που είχε την Παρασκευή από τον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδη Καλάργαλη με στόχο την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου, που βρίσκεται στην τρίτη εβδομάδα αποχής των μαθητών, με απόφαση της πλειοψηφίας του Συλλόγου Γονέων. 
- από ρεπορτάζ του Δημήτρη Αγγελίδη στην ΕφΣυν

No comments:

Post a Comment