Tuesday, March 5, 2019

Εξοργιστική ανακοίνωση προς εργαζόμενους: Να χαμογελάτε που έχετε δουλειά!

Μία ανακοίνωση που παραπέμπει ξεκάθαρα σε εργασιακό μεσαίωνα έκανε την εμφάνισή της σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ από την περιφερειακή διευθύντρια καταστήματος.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η εργοδοσία με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ζητά από τους εργαζόμενους να χαμογελούν γιατί... και μόνο που έχουν δουλειά αυτό είναι αρκετό! 
Όμως η ανακοίνωση της διεύθυνσης δεν μένει εκεί καθώς, συνεχίζει
με έναν θρασύτατο τρόπο να απευθύνεται στους εργαζόμενους σαν να είναι ιδιοκτησία της αναφέροντας πως είναι... τυχεροί που πληρώνονται στην ώρα τους - ακόμα κι αν παίρνουν 300 ευρώ- και υπονοεί πως θα πρέπει να είναι ευγνώμονες για αυτό. Χαρακτηριστικά γράφει: «Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο)».
Παράλληλα σημειώνει ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι οφείλουν να χαμογελούν, πως «οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο».
Την ίδια ώρα δεν διστάζει να απειλεί τους εργαζόμενους με έναν... «μυστικό επισκέπτη» ο οποίος αναμένεται να τους αξιολογήσει.
Το documentonews.gr επικοινώνησε με την εταιρεία, η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός, το οποίο στη συνέχεια και καταδίκασε, κάνοντας λόγο για «ατυχές περιστατικό» και το απέδωσε ξεκάθαρα σε πρωτοβουλία της συγκεκριμένης υπαλλήλου, αφού όπως σημείωσε «τέτοιες κινήσεις δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία της εταιρείας».
Η εταιρεία επιβεβαίωσε και στο ethnos.gr την αυθεντικότητα του σημειώματος, ωστόσο κάνουν λόγο για μεμονωμένο περιστατικό το οποίο δεν συνάδει με τη φιλοσοφία της, την κουλτούρα και τρόπο λειτουργίας της αλυσίδας και των 10.700 εργαζομένων της εταιρείας. «Οι άνθρωποί μας», όπως τονίστηκε, «ήταν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας μέχρι και σήμερα - και μετά τη συγχώνευση με τη Βερόπουλος - ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε και θα έχουμε. Όλα όσα έχουμε καταφέρει ανήκουν σε όλους μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφερειακής Διευθύντριας:
«Καλησπέρα σας,
Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.
➤ Επειδή έχετε δουλειά
➤ Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).
➤ Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.
➤ Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.
➤ Επειδή πληρώνεστε για αυτό
➤ Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.
➤ Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.
Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.
Ευχαριστώ
Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market
Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων»
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι διευθυντικά στελέχη που υιοθετούν τέτοιες συμπεριφορές εμφανίστηκαν ως εργαζόμενοι στις διαδικασίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, επιδιώκοντας να μεθοδεύσουν αποτελέσματα υπέρ της εργοδοσίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:
«To άθλιο κείμενο που αφορά τους συναδέλφους των My Market και είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, προκαλεί δικαίως την αγανάκτηση και την οργή συνολικά των εργαζομένων που γνωρίζουν καλά στο πετσί τους, τι σημαίνει κακοπληρωμένη εργασία, απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, εντατικοποίηση.
Το γεγονός πως τα στελέχη της συγκεκριμένης Διεύθυνσης της επιχείρησης όπως και άλλων Διευθυντών μαζί με το διευθυντικό μηχανισμό και τα golden boys άλλων super market και επιχειρήσεων, εμφανίζονται ως ψηφίσαντα μέλη σε σωματεία-μηχανισμούς της εργοδοσίας μέσα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα για την προσπάθεια που κάνει η εργοδοσία να παρέμβει με φυσική παρουσία στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.
Η συγκεκριμένη Διευθύντρια που δίνει αυτές τις «φιλεργατικές» συμβουλές ψήφισε στο σωματείο-μηχανισμό των super market πριν 2 χρόνια, για το οποίο υπήρχαν εκατοντάδες καταγγελίες εργαζομένων για διευθυντικές πιέσεις και απειλές για κυρώσεις ώστε να συμμετάσχουν στις «εκλογές» του. Αντίστοιχα η υπεύθυνη της συγκεκριμένης Διεύθυνσης πανελλαδικά εμφανίζεται να ψηφίζει στο επιχειρησιακό σωματείο της επιχείρησης.
Όλος αυτός ο μηχανισμός (άνω των 400 διευθυντικών στελεχών) εμφανίζεται να εκπροσωπεί εργαζόμενους, να ψηφίζει για αυτούς τάχα για τα συμφέροντα τους, να εκλέγεται και να στηρίζει την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ομάδα Βασιλόπουλου-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).
Αύριο η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ, η ίδια που πριν δέκα μέρες έφερε μπράβους και νονούς της νύχτας για να προστατεύσει την εργοδοτική παρέμβαση, θα επιχειρήσει για μια ακόμα φορά να νομιμοποιήσει τους εργοδότες μέσα στα σωματεία, προσπαθώντας να κάνει ένα συνέδριο-express, με αποκλεισμούς και χωρίς εργαζόμενους, να εκλέξει εφορευτική επιτροπή για να καθορίσει τους συσχετισμούς!
Συνέδριο των εργοδοτών να κάνουν στον ΣΕΒ, τον ΣΕΛΠΕ και στους εφοπλιστές! Στα εργατικά σωματεία κουμάντο θα κάνουν οι εργάτες!
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!».

No comments:

Post a Comment