Monday, November 26, 2018

ΛΑΕ: Απαιτούμε την καταδίκη των αστυνομικών της ΔΕΛΤΑ, που βασάνισαν αντιφασίστες διαδηλωτές

Όλες και όλοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Πέμπτη 29/11/18, στις 9πμ
Στις 29/11/18, δικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων μία ομάδα αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, η οποία στις 30/9/12, κατέστειλε με εξαιρετική βιαιότητα μία αντιφασιστική μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα διαβόητα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έκαναν σχεδόν καθημερινά επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και αντιφασιστών, με τη συγκάλυψη και ενίοτε με την έμπρακτη βοήθεια..
των μελών του αστυνομικού τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν περιορίστηκαν να κακοποιήσουν επί τόπου άγρια και με πρωτοφανή βαναυσότητα  τους αντιφασίστες διαδηλωτές, αλλά,  στη συνέχεια, οι 15 από τους άμεσα συλληφθέντες της μοτοπορείας υποβλήθηκαν σε πραγματικά βασανιστήρια και εξευτελισμούς κατά την 5μερη κράτησή τους στη ΓΑΔΑ. Ωστόσο η διεθνής κατακραυγή που ξεσηκώθηκε  στον διεθνή τύπο, ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, εξανάγκασε την κυβέρνηση στην άσκηση δίωξης και κατά των βασανιστών αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Σήμερα, τα θύματα των βασανισμών  και  6 ακόμη αντιφασίστες που συνελήφθησαν εκ των υστέρων,παραμένουν ακόμη σε καθεστώς δικαστικής ομηρείας, καθώς η δίκη τους αναβάλλεται συνεχώς από την υπαίτια απουσία των αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η νέα δικάσιμος τους έχει οριστεί για τις 4/3/19.

Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την καταδίκη των αστυνομικών που βασάνισαν τους αντιφασίστες διαδηλωτές και καλεί σε παρουσία στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Πέμπτη 29/11/18, στις 09.00, προκειμένου να μην συγκαλυφθούν οι βαναυσότητες των αστυνομικών στους δρόμους της Αθήνας
και στους χώρους της ΓΑΔΑ.

Η καταδίκη της αστυνομικής και φασιστικής βίας είναι επιτακτική αναγκαιαότητα, σε μία μάλιστα περίοδο όπου τα φασιστικά «τάγματα εφόδου» επανακάμπτουν στο προσκήνιο με νέες επιθέσεις σε βάρος προσφύγων, μεταναστών και αντιφασιστών, ενώ επιχειρούν να διεισδύσουν και στο μαθητικό χώρο, με εκδηλώσεις εθνικιστικού μίσους. Είναι επιτακτική σε μία περίοδο διεθνούς ανόδου της ακροδεξιάς, αλλά και της υιοθέτησης της ρατσιστικής, κατασταλτικής και ακροδεξιάς ατζέντας, που αντικειμενικά ενισχύει τις δυνάμεις του φασισμού.

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.

No comments:

Post a Comment