Wednesday, November 28, 2018

ΛΑΕ: Οι μαθητές να απομονώσουν τις νεοφασιστικές και ακροδεξιές παρεμβάσεις στα σχολεία

H Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την Χρυσή Αυγή και άλλες δυνάμεις τις ακροδεξιάς, οι οποίες σ’ αυτή τη συγκυρία προσπαθούν να αξιοποιήσουν με τον πιο δημαγωγικό τρόπο τον αυθορμητισμό των μαθητών, την φτωχοποίηση των γονιών τους από τις κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές και την ευρεία δυσαρέσκεια απέναντι σε μία ..
Νατοϊκή Συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών, προκειμένου να προωθήσουν στα σχολεία εθνικιστικού και μισαλλόδοξου περιεχομένου καταλήψεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάγκη προάσπισης της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, ούτε με τα πραγματικά οξύτατα προβλήματα της μαθητικής νεολαίας και της εκπαίδευσης. Αντίθετα, επιδιώκουν να ενισχύσουν νεοφασιστικούς προσανατολισμούς και την καταρράκωση δημοκρατικών αρχών και πολιτιστικών αξιών, απαραίτητων σήμερα για τη νέα γενιά, προκειμένου να διαμορφώσει
ένα αγωνιστικό, δημοκρατικό, προοδευτικό προσανατολισμό.

Η ΛΑΕ στιγματίζει ιδιαίτερα τις τραμπούκικες επιθέσεις και προσωπικές  απειλές κατά εκπαιδευτικών και γονέων, που αντιστέκονται στη διείσδυση  των φασιστικών οργανώσεων στα σχολεία.

Η ΛΑΕ καλεί τους μαθητές, τα εκπαιδευτικά σωματεία και τους συλλόγους γονέων να απομονώσουν τις νεοφασιστικές και ακροδεξιές παρεμβάσεις στα σχολεία. Να αναδείξουν τα πραγματικά τους προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους για την οικονομική στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας
εκπαίδευσης και με σύγχρονο, μαζικό και αγωνιστικό τρόπο τα μεγάλα αιτήματα της δημοκρατίας, της κατάργησης κάθε μορφής κηδεμονίας της χώρας, που σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ και συνδέονται άρρηκτα με μία προοδευτική ανατροπή στη χώρα.

Τέλος, καλεί τις αριστερές, δημοκρατικές, προοδευτικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις και τα εργατικά σωματεία να συντονίσουν την δράση τους, ώστε με άμεσες κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να ακυρώσουν αυτό το σχεδιασμό της Χρυσής Αυγής και άλλων δυνάμεων της ακροδεξιάς.
Αθήνα, 28/11/2018
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

No comments:

Post a Comment