Thursday, November 29, 2018

Ψίχουλα και φιλοδώρημα στο λαό τα μέτρα της κυβέρνησης

Στο ΚΚΕ, μας προβληματίζει το γεγονός ότι, ενώ υπάρχουν μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για σοβαρά καθημερινά και άμεσα προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, εμφανίζονται καταλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα της Παιδείας και με κύριο χαρακτηριστικό τις ακραίες λυτρωτικές, εθνικιστικές αντιλήψεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορούν να έχουν για το λαό..
και τη χώρα. Αυτό δήλωσε στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη, ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Μανώλης Συντυχάκης.
Αναφερόμενος στο μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για το κοινωνικό μέρισμα, τον ΕΝΦΙΑ και τις ασφαλιστικές εισφορές, δήλωσε ότι, η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει την εικόνα ότι μάχεται για το συμφέρον του λαού, των φτωχών λαϊκών κομμάτων στην προοπτική μιας μελλοντικής ευμάρειας.
Με το λέγε – λέγε κάτι θα μείνει, πρόσθεσε ο Μανώλης Συντυχάκης, επισημαίνοντας ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, διότι τη στιγμή που καταθέτει ένα προϋπολογισμό που είναι άδικος, ταξικός και αντιλαϊκός που θα φορτώσει με ένα δισεκατομμύριο ευρώ φόρους τους πολίτες, και θα μειώσει κατά 50% τις παροχές, την ίδια στιγμή πετάει κάτι «ψίχουλα» ή φιλοδωρήματα ύψους 710 εκατομμυρίων ευρώ, όπως το κοινωνικό μέρισμα, όταν το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2018 φτάνει τα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

No comments:

Post a Comment