Tuesday, November 27, 2018

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Δυναμική κινητοποίηση διοργάνωσε το πρωί της Τρίτης 27 Νοέμβρη το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεύτηκαν στο υπουργείο Εργασίας απαιτώντας την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αυξήσεις..
σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου. 
Σε παρέμβασή του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, Στράτος Κουτσοβίλης, επισήμανε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να παλέψουν για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, ενώ κατήγγειλε τις πλειοψηφίες στα ΔΣ των Ενώσεων του κλάδου, που για μια ακόμη φορά, ενόψει της απεργίας, απέδειξαν ότι συστρατεύονται με τα αφεντικά και την κυβέρνηση. Γι' αυτό, εδώ και σχεδόν ένα μήνα αρνούνταν να πάρουν απόφαση για την απεργία, ενώ ακόμα και τώρα που την αποφάσισαν την τελευταία στιγμή, δεν έκαναν τίποτα για να την οργανώσουν, άρα την υπονομεύουν. Δεν όρισαν απεργιακή συγκέντρωση και δεν πήραν κανένα μέτρο για την επιτυχία της.
Tο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ τονίζει πως  θα συμμετάσχει στην απεργιακή διαδήλωση στις 28 Νοέμβρη με όλη την εργατική τάξη, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Υπενθυμίζεται πως εργατικά σωματεία, λαϊκές επιτροπές και φορείς δρομολογούν πούλμαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας. 

No comments:

Post a Comment